[Apocalypse.cow] verplaatsing BSOS offline voor nieuwe versie

Wouters, Dries dries.wouters op vlaanderen.be
Wo Aug 8 16:18:49 CEST 2018


Hallo,

We zijn hard aan het werken om de nieuwe versie van BSOS klaar te stomen tegen dit weekend.
BSOS zou dan offline gehaald worden vanaf vrijdag 10 augustus 14u55 tot maandagochtend 13 augustus. Gelieve hier rekening mee te houden. We hebben die periode ook geen toegang tot de documenten binnen BSOS (dus ook geen read only versie).

Wanneer ik nu vrijdagmiddag toch nog geen groen licht zou kunnen geven, zal de release voor na mijn verlof zijn.
De bevestiging volgt dus vrijdagnamiddag nog.

Gr,

Dries Wouters
Handhavingsmanager

Afdeling Handhaving
Sanctionering en Advisering
T 02 553 14 85

Van: Wouters, Dries
Verzonden: donderdag 2 augustus 2018 8:45
Aan: Callebaut, Pieter <pieter.callebaut op vlaanderen.be>; Cornelis, Julie <julie.cornelis op vlaanderen.be>; De Frenne, Lieveke <lieveke.defrenne op vlaanderen.be>; De Meersman, Charlotte <charlotte.demeersman op vlaanderen.be>; De Smet, Deborah <deborah.desmet op vlaanderen.be>; D'haese, Ruth <ruth.dhaese op vlaanderen.be>; Diels, Hanne <hanne.diels op vlaanderen.be>; Franssens, Kris <kris.franssens op vlaanderen.be>; Meert, Sarah <sarah.meert op vlaanderen.be>; Op de Beeck, Katrien <katrien.opdebeeck op vlaanderen.be>; Raedschelders, Sigrid <sigrid.raedschelders op vlaanderen.be>; Schelfaut, Christophe <christophe.schelfaut op vlaanderen.be>; Vanden Heule, Hannes <hannes.vandenheule op vlaanderen.be>; Vanheusden, Liesbeth <liesbeth.vanheusden op vlaanderen.be>; Baeyens, Iris <iris.baeyens op vlaanderen.be>; Vanderweyen, Tinneke <Tinneke.Vanderweyen op vlaanderen.be>; Braekeveld, Mathieu <mathieu.braekeveld op vlaanderen.be>; Laenen, Ingrid <ingrid.laenen op vlaanderen.be>; De Bruyn, Soetkin <soetkin.debruyn op vlaanderen.be>; VAN DESSEL, Maria <maria.vandessel op vlaanderen.be>; Verbeken, Donia <donia.verbeken op vlaanderen.be>; Delcon, Jelle <jelle.delcon op vlaanderen.be>; De Cooman, Cindy <cindy.decooman op vlaanderen.be>
CC: Vanhoutte, Piet <piet.vanhoutte op vlaanderen.be>; 'apocalypse.cow op list.omgevingvlaanderen.be' <apocalypse.cow op list.omgevingvlaanderen.be>; Peirelinck, Kris <kris.peirelinck op vlaanderen.be>
Onderwerp: RE: verplaatsing BSOS offline voor nieuwe versie

Collega’s,

De nieuwe versie zal niet gezet kunnen worden dit weekend.
Onze betrachting is om hem volgende week wel nog online te krijgen. Meer info volgt nog.

Naast onderstaande tickets is volgende ook aangepakt:

  *   Track changes zullen standaard afstaan. Wil je toch met track changes werken, dien je deze functie te activeren;
  *   Zoekfunctie: we zullen ook kunnen zoeken op aantekeningen en verzendnummers.

Gr,

Dries Wouters
Handhavingsmanager

Afdeling Handhaving
Sanctionering en Advisering
T 02 553 14 85

Van: Wouters, Dries
Verzonden: vrijdag 20 juli 2018 11:43
Aan: Callebaut, Pieter <pieter.callebaut op vlaanderen.be<mailto:pieter.callebaut op vlaanderen.be>>; Cornelis, Julie <julie.cornelis op vlaanderen.be<mailto:julie.cornelis op vlaanderen.be>>; De Frenne, Lieveke <lieveke.defrenne op vlaanderen.be<mailto:lieveke.defrenne op vlaanderen.be>>; De Meersman, Charlotte <charlotte.demeersman op vlaanderen.be<mailto:charlotte.demeersman op vlaanderen.be>>; De Smet, Deborah <deborah.desmet op vlaanderen.be<mailto:deborah.desmet op vlaanderen.be>>; D'haese, Ruth <ruth.dhaese op vlaanderen.be<mailto:ruth.dhaese op vlaanderen.be>>; Diels, Hanne <hanne.diels op vlaanderen.be<mailto:hanne.diels op vlaanderen.be>>; Franssens, Kris <kris.franssens op vlaanderen.be<mailto:kris.franssens op vlaanderen.be>>; Meert, Sarah <sarah.meert op vlaanderen.be<mailto:sarah.meert op vlaanderen.be>>; Op de Beeck, Katrien <katrien.opdebeeck op vlaanderen.be<mailto:katrien.opdebeeck op vlaanderen.be>>; Raedschelders, Sigrid <sigrid.raedschelders op vlaanderen.be<mailto:sigrid.raedschelders op vlaanderen.be>>; Schelfaut, Christophe <christophe.schelfaut op vlaanderen.be<mailto:christophe.schelfaut op vlaanderen.be>>; Vanden Heule, Hannes <hannes.vandenheule op vlaanderen.be<mailto:hannes.vandenheule op vlaanderen.be>>; Vanheusden, Liesbeth <liesbeth.vanheusden op vlaanderen.be<mailto:liesbeth.vanheusden op vlaanderen.be>>; Baeyens, Iris <iris.baeyens op vlaanderen.be<mailto:iris.baeyens op vlaanderen.be>>; Vanderweyen, Tinneke <Tinneke.Vanderweyen op vlaanderen.be<mailto:Tinneke.Vanderweyen op vlaanderen.be>>; Braekeveld, Mathieu <mathieu.braekeveld op vlaanderen.be<mailto:mathieu.braekeveld op vlaanderen.be>>; Laenen, Ingrid <ingrid.laenen op vlaanderen.be<mailto:ingrid.laenen op vlaanderen.be>>; De Bruyn, Soetkin <soetkin.debruyn op vlaanderen.be<mailto:soetkin.debruyn op vlaanderen.be>>; VAN DESSEL, Maria <maria.vandessel op vlaanderen.be<mailto:maria.vandessel op vlaanderen.be>>; Verbeken, Donia <donia.verbeken op vlaanderen.be<mailto:donia.verbeken op vlaanderen.be>>; Delcon, Jelle <jelle.delcon op vlaanderen.be<mailto:jelle.delcon op vlaanderen.be>>; De Cooman, Cindy <cindy.decooman op vlaanderen.be<mailto:cindy.decooman op vlaanderen.be>>
CC: Vanhoutte, Piet <piet.vanhoutte op vlaanderen.be<mailto:piet.vanhoutte op vlaanderen.be>>; 'apocalypse.cow op list.omgevingvlaanderen.be' <apocalypse.cow op list.omgevingvlaanderen.be<mailto:apocalypse.cow op list.omgevingvlaanderen.be>>; Peirelinck, Kris <kris.peirelinck op vlaanderen.be<mailto:kris.peirelinck op vlaanderen.be>>
Onderwerp: BSOS offline 4/8 om 14u55 tot 6/8 voor nieuwe versie

Hallo,

Afgelopen periode is er noestig gewerkt aan BSOS. Hieronder kan je een oplijsting van de aanpassingen die we gemaakt hebben aan BSOS:


  *   Enkele tekstuele aanpassingen aan briefteksten;
  *   Benaming van de tabbladen:
Symbool is een weegschaal. Het tabblad krijgt de benaming van het dossier en de plaats waar je in BSOS aan het werken bent.

  *   Benaming gedownloade documenten:
De documenten krijgen het dossiernummer bij het downloaden.

  *   Automatische opladen van gegevens uit de kruispuntbank der ondernemingen:
De machtigingen hebben heel wat voeten in de aarde gehad en zullen (miss) nog aangepast moeten worden.  Vandaar dat we starten met een automatische koppeling met de kruispuntbank der ondernemingen (nadien ook rijksregister) waarbij met een druk op de knop de meest recentste gegevens worden opgeladen in BSOS. Dit lijkt me een grote meerwaarde, zowel voor de dossierbehandelaars als het secretariaat!
De code voor de koppeling met het rijksregister is ook al geschreven maar nog niet geïmplementeerd. Hier is nog een machtigingskwestie die we hopen opgelost te hebben na de zomer. Meer info volgt dan nog.

  *   Aanpassing goedkeuringsflow waarbij deze facultatief wordt:
BSOS wordt aangepast zodat iedereen boetebeslissingen, bestuurlijke transacties en seponering kan valideren. We blijven wel voorlopig nog werken op de huidige manier waarbij ik de BT’s, boetebeslissingen ed goedkeur. Enkel BSOS wordt al aangepast waarbij je op een andere manier de BT’s, sepots en boetebeslissingen dient te voltooien (nieuwe werkwijze wordt in draaiboek verduidelijkt).
Er volgt nog communicatie vanaf wanneer het nieuwe kwaliteits- en uniformiteitsbeleid in voege gaat waarbij je zelf bepaalde BT’s ed valideert (planning na de zomer).  Meer info volgt dus nog.

  *   Migratie van de documenten naar S3:
Andere manier van opslag van documenten waarbij BSOS minder “zwaar” wordt (geïnitieerd op Vlaams niveau).

  *   Enkele technische aanpassingen;
Dit is enkel achterliggend.

  *   Optimalisaties zoekfunctie:
Aanduiden van meerdere “bijkomende zoekcriteria”.

  *   Automatisch aanmaken annuleringsformulier na BT.
Wanneer er een boetebeslissing na BT goedgekeurd wordt zal nu automatisch het annuleringsformulier voor de BT gegeneerd worden + taak voor SID.

  *   Rapportering via capakey:
We kunnen rapporteren hoeveel dossiers we hebben van op een bepaald perceel.

  *   Nieuwe status:
Wanneer de boete volledig betaald is, zal de status veranderen van “boete opgelegd” naar “boete betaald”.

Nog niet alles is momenteel volledig afgewerkt, uitvoerig getest en uitgeschreven in het draaiboek. We zijn er wel volop mee bezig 😉
We plannen klaar te zijn tegen vrijdag 3 augustus zodat het weekend van 4 – 5 augustus de nieuwe versie gezet en getest kan worden.
Graag er dus rekening mee houden dat BSOS offline gaat vanaf vrijdag 3 augustus om 14u55 tot maandagochtend 6 augustus.

Eens deze nieuwe versie er staat wordt het terug wat rustiger in BSOS-land… De uitwerking van een “light”versie van de beroepen HHC staat momenteel ingepland voor oktober-november. Meer info volgt hierover nog.

Alvast bedankt om hiermee rekening te houden.
Ik zal uiteraard nog een herinnering versturen.

Veel BSOS-plezier aan iedereen toegewenst,
Gr,

Dries Wouters
Handhavingsmanager

DEPARTEMENT OMGEVING
Afdeling Handhaving
Sanctionering en Advisering
T 02 553 14 85
Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel
www.omgevingvlaanderen.be<http://www.omgevingvlaanderen.be/>

[cid:image009.jpg op 01D1FE0F.E272BD70]<https://twitter.com/omgevingVL> [cid:image010.jpg op 01D1FE0F.E272BD70] <https://www.facebook.com/Departementomgeving>  [cid:image011.jpg op 01D1FE0F.E272BD70] <https://www.linkedin.com/company/departement-omgeving>
[logo-handtekening]

------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://list.milieuinfo.be/pipermail/apocalypse.cow/attachments/20180808/5486585b/attachment-0001.html>
------------- volgend deel ------------
Een niet-tekst bijlage is gescrubt...
Naam: image001.jpg
Type: image/jpeg
Grootte: 735 bytes
Omschrijving: image001.jpg
URL : <http://list.milieuinfo.be/pipermail/apocalypse.cow/attachments/20180808/5486585b/attachment-0003.jpg>
------------- volgend deel ------------
Een niet-tekst bijlage is gescrubt...
Naam: image002.jpg
Type: image/jpeg
Grootte: 755 bytes
Omschrijving: image002.jpg
URL : <http://list.milieuinfo.be/pipermail/apocalypse.cow/attachments/20180808/5486585b/attachment-0004.jpg>
------------- volgend deel ------------
Een niet-tekst bijlage is gescrubt...
Naam: image003.jpg
Type: image/jpeg
Grootte: 754 bytes
Omschrijving: image003.jpg
URL : <http://list.milieuinfo.be/pipermail/apocalypse.cow/attachments/20180808/5486585b/attachment-0005.jpg>
------------- volgend deel ------------
Een niet-tekst bijlage is gescrubt...
Naam: image004.png
Type: image/png
Grootte: 3636 bytes
Omschrijving: image004.png
URL : <http://list.milieuinfo.be/pipermail/apocalypse.cow/attachments/20180808/5486585b/attachment-0001.png>


More information about the Apocalypse.cow mailing list