[Bredero_spocs] Bredero: stavaza

Bosman, Mathias mathias.bosman op vlaanderen.be
Vr Nov 24 15:05:34 CET 2017


Beste Collega's,

Bij deze een update van wat er de voorbije weken gebeurd is.

Stuurgroep - Migratie
Op do 16/11 was er (na lange tijd) opnieuw een stuurgroep Bredero (= DIDM + alle entiteiten die Bredero gebruiken: GOP, HH, OE en HRH). De stuurgroep is akkoord gegaan met het voorstel van DIDM om Bredero te migreren naar de DIDM-infrastructuur. Dit zal toelaten om daarna sneller in te spelen op gevraagde aanpassingen en om sneller bugs op te lossen. Er werden ook afspraken gemaakt voor een verbetering van de communicatie (zie ook verder in deze mail).

De migratie impliceert in een eerste fase volgende aanpassingen:

·         gebruik van e-ID-identificatie (i.p.v. huidige login met paswoord);

·         vervangen van de L-schijf door een webgebaseerde toegang tot de bestanden (genre Sharepoint): dit betekent wel dat de bestanden op de L-schijf niet meer via de verkenner kunnen bereikt worden, maar nog enkel via Bredero zelf... (!)
In een latere fase zoekt men een oplossing voor de vervanging van de huidige (oracle) databank door een postgres databank (wat men bij DIDM gebruikt): dit impliceert o.a. ook dat APEX zal moeten vervangen worden door iets anders...

De stuurgroep was ook akkoord om in 2018 te starten met de zoektocht naar een nieuwe toepassing (of nieuwe toepassingen, specifiek voor de verschillende entiteiten, die dan eventueel wel gekoppeld worden voor de informatie-uitwisseling). Hou er rekening mee dat het nog verschillende jaren zal duren vooraleer we iets anders hebben...

Bredero 2.8.3
Dit is de nieuwe release van Bredero. Deze versie staat momenteel in OEFEN en wordt nog getest.
Op woensdag 29/11 in de namiddag is er een testsessie voorzien voor deze versie. De sessie zal plaatsvinden te Brussel in de Ferraris (4.P.24).
Wie graag deelneemt kan een seintje geven. (we rekenen op een maximum van 10 personen, ongeveer 2 per domein)

De verwachte inproductiestelling van deze versie is momenteel 18 december.

Helpdesk
We willen bij deze vragen om geen mails met betrekking tot problemen meer te sturen naar het Bredero mailadres of naar Mathias en David.
Maar wel naar help op omgevingvlaanderen.be<mailto:help op omgevingvlaanderen.be>. De mails komen dan terecht bij de helpdesk van DIDM, die ofwel zelf een actie kunnen ondernemen, ofwel het ticket in JIRA zullen doorzetten naar Mathias of David.

Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen vraagt DIDM om minstens éénmaal in te loggen in het Jira systeem via https://www.milieuinfo.be/jira/.
Zodoende kent ons helpdesksysteem jullie e-mailadres. Nadien kunnen jullie gewoonweg een mailtje sturen naar help op omgevingvlaanderen.be<mailto:help op omgevingvlaanderen.be> met jullie probleem en/of opmerking en moeten jullie in feite niet meer in Jira zelf werken. Het aanmelden in Jira is geen verplichting maar zo voorkomen we dat jullie mogelijks het antwoord/oplossing niet ontvangen.

Communicatie
Bij DIDM beloven we een betere communicatie, maar we zullen daarvoor werken met één aanspreekpunt (SPOC: single point of contact).

Ter info zijn dit de huidige SPoC's:

Domein / Afdeling

SPOC

Handhaving

Piet Vanhoutte

GOP

Peter Schryvers

OE

Koen Van Daele

Hoge Raad V.H.

Wim Vanheel



Voor de communicatie vanuit de domeinen naar het DIDM stellen we voor dat iedereen zelf de helpdesk contacteert als men te maken heeft met een dossiergebonden probleem (help op omgevingvlaanderen.be<mailto:help op omgevingvlaanderen.be>), maar dat grote(re) bugs, voorstellen tot bijkomende functionaliteiten, structurele aanpassingen, ... via de SPOC passeren om te worden opgenomen in de planning van het Bredero-projectteam.

Met vriendelijke groeten,
en dank aan Peter S. voor de input!

Team Bredero

DEPARTEMENT OMGEVING
Afd. Data- en informatiebeheer en Digitale Maatschappij
help op omgevingvlaanderen.be
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://list.milieuinfo.be/pipermail/bredero_spocs/attachments/20171124/84bff0d3/attachment.html>


More information about the Bredero_spocs mailing list