[Bredero_spocs] Oefen omgeving - Metadata release - Upgrade bibliotheken

Snijkers Marcel marcel.snijkers op vlaanderen.be
Ma mei 3 01:08:18 CEST 2021


Beste Bredero spocs,

Voorlopig is de huidige versie op oefen degene waar we mee naar productie willen gaan (versie 3.0.0). Indien jullie akkoord gaan met deze vorm (vooral van het OMV projectoverzicht) dan maken we de release klaar en plannen we de deploy naar productie in.

Zal dan ook meegaan:

  *   metadata 1.0.20 waarin bijkomende gebeurtenissen RVVB enabled zijn (is de testing hierrond afgerond? Sommige specifieke RVVB gebeurtenissen kwamen nog niet binnen op oefen?)
  *   BUPO met het finale opkuis gebeurtenissen script, en V6 geefdatablok service enabled op BUPO. En ook met OMV v2.98 die in pr gaat op maandag 3/5. BUPO staat in deze laatste vorm op oefen sinds afgelopen vrijdag.

Release notes volgen.

Groet,
Marcel

________________________________
Van: Snijkers Marcel <marcel.snijkers op vlaanderen.be>
Verzonden: dinsdag 27 april 2021 1:15
Aan: bredero_spocs op list.omgevingvlaanderen.be <bredero_spocs op list.omgevingvlaanderen.be>
Onderwerp: Re: Oefen omgeving - Metadata release - Upgrade bibliotheken

Beste Bredero spocs,

Op oefen werd zonet de nieuwe release Bredero 3.0.0-SNAPSHOT gedeployed. We hebben het versienummer ineens major opgehoogd ter gelegenheid van upgrade van de bibliotheken op trunk. Eens we nu naar jdk8 beginnen te programmeren is de code niet meer backwards compatible. Vandaar.

We proberen deze versie binnenkort ook weer naar productie te brengen. Samen met de metadata 1.0.20. Er zitten een aantal fixes in. Vooral het OMV projectoverzicht is nogal veranderd. We sturen binnenkort de release notes door.

BUPO moet wel nog naar jdk8 geupgrade worden. Dat is het volgende op de lijst. De eerstvolgende versie van BUPO zal degene zijn waarmee de gebeurtenissen opkuis zal uitgevoerd worden op de productie databank. Die zal nog op jdk7 draaien, zoals nu ook het geval is.

Groet,
Marcel


________________________________
Van: Snijkers Marcel <marcel.snijkers op vlaanderen.be>
Verzonden: donderdag 22 april 2021 1:38
Aan: bredero_spocs op list.omgevingvlaanderen.be <bredero_spocs op list.omgevingvlaanderen.be>
Onderwerp: Re: Oefen omgeving - Metadata release - Upgrade bibliotheken

Beste Bredero spocs,

Vandaag 21/04 werd in de oefen omgeving een test uitgevoerd met gebeurtenissen in status Onbehandeld. U kan hiervan resultaten terugvinden onder https://www.milieuinfo.be/jira/browse/BREDERO-2169.

Momenteel werd gestart met de uitrol van de laatste metadata op oefen. We gaan hiervoor de omgeving omzetten naar de "gewone" oefen databank en we zullen ook de laatste branch van productie opnieuw gebruiken (java 8 dus). Hier werd dus nog niets gemergd. We zullen ook de laatste snapshot van de 1.0.20 metadata importeren (inclusief de RVVB procedure gebeurtenissen).

Hiermee dus de bevestiging dat de uitrol van zowel Bredero als BUPO succesvol was. Momenteel wordt de achterstand van gebeurtenissen van het oefen loket opnieuw ingehaald. Bredero zelf komt nu dus in oefen volledig overeen met het programma zoals het nu in productie staat. De data is opnieuw de echte oefen data.

Gewone testen kunnen dus weer opnieuw uitgevoerd worden.

Indien nodig kan de omgeving van de pr-kopie in oefen opnieuw opgezet worden.

Groet,
Marcel


________________________________
Van: Bredero_spocs <bredero_spocs-bounces op list.omgevingvlaanderen.be> namens Snijkers Marcel <marcel.snijkers op vlaanderen.be>
Verzonden: dinsdag 20 april 2021 15:55
Aan: bredero_spocs op list.omgevingvlaanderen.be <bredero_spocs op list.omgevingvlaanderen.be>
Onderwerp: [Bredero_spocs] Oefen omgeving - Metadata release - Upgrade bibliotheken

Beste Bredero spocs,

Hierbij een overzicht van diverse onderwerpen:

  *   De testrun voor opkuis gebeurtenissen op oefen/kopie-pr is succesvol verlopen. Als de validatie volledig is afgelopen dan kan de oefen omgeving teruggezet worden. Er zijn duizenden gebeurtenissen momenteel op Obsolete, in feite een andere manier van negeren op productie, die zouden we dan ook op Genegeerd kunnen zetten. Waardoor die gebeurtenissen ook wel zichtbaar gaan zijn (terwil ze nu dus niet te zien zijn, maar wel hebben plaats gehad).
  *   We zouden ook graag een nieuwe metadata versie willen uitrollen op productie. Hiervoor werd een release notes pagina aangemaakt. Belangrijk is dat hierdoor ook een aantal bijkomende RVVB procedure gebeurtenissen zullen worden opgehaald. Hoe vroeger we dit kunnen doen, hoe vlugger die RVVB gebeurtenissen zichtbaar zullen zijn.

https://www.milieuinfo.be/confluence/display/BREDERO/20210423+Release+Metadata+1.0.20<https://eur03.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.milieuinfo.be%2Fconfluence%2Fdisplay%2FBREDERO%2F20210423%2BRelease%2BMetadata%2B1.0.20&data=04%7C01%7Cmarcel.snijkers%40vlaanderen.be%7Cc8878645fdf04352078f08d90403f5be%7C0c0338a695614ee8b8d64e89cbd520a0%7C0%7C0%7C637545237315593910%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=Qiyt7I8B2UcD%2BE78LcvXV9PcJE%2FOYHB3g%2B2qhe3tlTU%3D&reserved=0>

  *   De upgrade naar Java 8 bibliotheken is waarschijnlijk ook acceptabel op productie. Er zijn niet echt problemen naar boven gekomen. Dus indien akkoord dan voeren we de upgrade uit voor alles binnen Bredero (merge met de huidige trunk code). En zetten we die op oefen.

Dus vanaf dat we oefen terug op de normale manier kunnen gebruiken zullen we eerst de nieuwe metadata release op oefen zetten. Die kan dan eventueel nog nagekeken worden. En daarna starten we met de merge.

Graag uw input.

Bedankt,
Marcel
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://list.milieuinfo.be/pipermail/bredero_spocs/attachments/20210502/512a5c64/attachment.htm>


More information about the Bredero_spocs mailing list