[Bredero_spocs] Bredero release 3.3.0 - TESTING/ARCHITECTUUR

Snijkers Marcel marcel.snijkers op vlaanderen.be
Ma Mrt 4 15:04:01 CET 2024


Beste Bredero spocs,

TESTING

Het heeft bloed zweet en tranen gekost maar momenteel staat er op oefen een versie klaar die door de afdelingen kan getest worden. Er werd intern veel gewijzigd als gevolg van een upgrade van bibliotheken. Het zou ons erg helpen als jullie zoveel mogelijk bugs melden voor we naar productie gaan!

https://bredero-oefen.omgeving.vlaanderen.be/bredero/

Te testen use cases:

  *
stamdossier/deeldossier aanmaken
  *
stappen doorlopen
  *
ongedaan maken (inclusief nazicht op opgeladen bestanden opnieuw verwijderd zijn)
  *
vroeger reeds gestarte stappen verderzetten of ongedaan maken

@Bosman Mathias<mailto:mathias.bosman op vlaanderen.be>, zoals besproken, graag zo organiseren dat er een partij is die de verantwoordelijkheid opneemt (en daar ook tijd op kan boeken) om alles rond "klassieke" dossierbehandeling grondig te testen (Planning? Handhaving? OE?). Dossierbehandeling vanuit de lijsten werd reeds getest maar mag, gezien de vele wijzigingen, opnieuw getest worden.

Ideaal zou zijn dat jullie nu dus nog in twee rondes testen. Nog 1x om mogelijke bugs te loggen. En als die opgelost zijn, nogmaals ter acceptatie.


ARCHITECTUUR

Zoals reeds besproken zullen we ook een architectuur shift doorvoeren. Dit houdt in dat we zullen werken aan een nieuwe applicatie voor dossierbeheer. Dit betekent dat we in plaats van alles in Bredero te duwen (zoals dat in het verleden gedaan werd) nu 3 verschillende applicaties zullen hebben:


  *
Behandeling procedures (momenteel Bredero): het doorlopen van de stappen van de procedure. De "Procedure stappen" tab van het huidige Bredero.
  *
Beheer dossiers (nieuwe toepassing): consultatie dossier, starten procedures, opvolgingslijsten, projecten, etc.
  *
Satelliet (voor OV is dit het huidige BUPO): gespecialiseerde use cases buiten standaard dossier model. In het geval van BUPO koppeling met OMV loket.

Na release 3.3.0 zal BUPO in handen komen van team ApoCow. OV zal vanaf dan terecht kunnen bij ApoCow binnen het BUPO project (dit is inclusief de metadata voor OV). De analyse van het beheer luik zal zo snel mogelijk opgestart worden.

Groet,
Marcel
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://list.milieuinfo.be/pipermail/bredero_spocs/attachments/20240304/cc094e7a/attachment.htm>


More information about the Bredero_spocs mailing list