[VVO] Procedures na beslissing van de Vlaamse Regering, genomen op 22 april, betreffende de opschorting van openbare onderzoeken en de verlenging van de beroepstermijnen in het kader van de ‘corona-maatregelen’.

Omgevingsloket, communicatie omgevingsloket.communicatie op vlaanderen.be
Wo Apr 22 14:10:56 CEST 2020


Geachte lokale besturen,





Op 22 april heeft de Vlaamse Regering een verdere beslissing genomen betreffende de opschorting van openbare onderzoeken en de verlenging van de beroepstermijnen in het kader van de ‘corona-maatregelen’. Meer informatie hierover vind je op de website. www.omgevingsloketvlaanderen.be/verduidelijking-van-de-noodmaatregelen-rond-corona<http://www.omgevingsloketvlaanderen.be/verduidelijking-van-de-noodmaatregelen-rond-corona>



Het omgevingsloket en het publieke loket worden aangepast naar aanleiding van het besluit van de Vlaamse Regering:

  *   De opgeschorte openbare onderzoeken kunnen vanaf 25 april hernomen worden, op een datum te bepalen door het lokaal bestuur, maar liefst natuurlijk zo spoedig mogelijk. Er is morgenvroeg (op 23 april) een aanpassing aan het omgevingsloket voorzien waardoor zowel via het loket als via de webdiensten opnieuw de start van een openbaar onderzoek kan gemeld worden voor zover de startdatum ten vroegste 25 april is. Voor de geschorste openbare onderzoeken bepaalt het lokaal bestuur de nog benodigde termijn. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het gemeentehuis al voor 24 maart niet bereikbaar was, waardoor men een langere termijn wenst dan strikt noodzakelijk. Om technische redenen is de minimumtermijn bovendien 2 dagen.



Er hoeft geen nieuwe vraag naar organisatie openbaar onderzoek gesteld te worden door de provincies of Vlaamse Overheid voor de opgeschorte openbare onderzoeken. Op basis van de bestaande vraag kan de gemeente een openbaar onderzoek opnieuw starten.



  *   Voor alle beslissingen die genomen worden tot en met 24 april blijft de verlengde beroepstermijn (verlengd met 30 dagen) van kracht. Voor de beslissingen genomen vanaf 25 april gelden terug de ‘normale’ beroepstermijnen. Via een release op 27 april passen we dit als zodanig aan in het Omgevingsloket.



PRAKTISCH:

Het volgende geldt enkel voor de gemeenten die het openbaar onderzoek niet via de eigen toepassing, maar via het loket herstarten.



  *   Als de gemeente de bevoegde overheid is.

Gebruik de actie “Start openbaar onderzoek”.



  *   Als de provincie of het Departement Omgeving de bevoegde overheid is.

Gebruikt de actie “start openbaar onderzoek op vraag van de vergunningverlenende overheid”.

De provincie of het departement moet de vraag om het openbaar onderzoek herop te starten NIET opnieuw stellen. Op basis van de bestaande vraag kan de gemeente het openbaar onderzoek starten voor de resterende termijn.



De startdatum (herstart) is de dag waarop u het openbaar onderzoek opnieuw wil laten starten

De duurtijd van het onderzoek is de resterende termijn die nog nodig was in dit specifiek project, in te vullen bij “andere termijn”. Deze termijn bedraagt om technische redenen minstens 2 dagen dus ook voor openbare onderzoeken die in principe slechts voor één enkel dag moeten herstart worden.



De vraag “De affiche dient aangeplakt te worden door” is in dit geval pro forma. U kan daar bijvoorbeeld ‘organisator openbaar onderzoek’ invullen.





Ondervindt u daarmee problemen, gelieve zich dan te wenden tot de helpdesk.



Met vriendelijke groeten

Team Omgevingsloket



DEPARTEMENT OMGEVING

https://www.omgevingsloket.be/main <https://eur03.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.omgevingsloket.be%2Fmain&data=02%7C01%7Cpieter.lamote%40vlaanderen.be%7C529fa5a478a64b35a7b208d6cf97652b%7C0c0338a695614ee8b8d64e89cbd520a0%7C0%7C0%7C636924646482720816&sdata=pb3lvMMuvmb8Fh9zlkU2aeQqE47P4YSHiqfnqJOIcXo%3D&reserved=0>

------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://list.milieuinfo.be/pipermail/oml_vvo/attachments/20200422/dea085b0/attachment.html>


More information about the Oml_vvo mailing list