[Phoenix] FW: Kennisdeling GRB verschuivingen

De Blende Christophe christophe.deblende op vlaanderen.be
Wo Jan 10 16:13:26 CET 2024


ter info
________________________________
Van: De Pooter Jef <jef.depooter op vlaanderen.be>
Verzonden: woensdag 10 januari 2024 11:20
Aan: De Blende Christophe <christophe.deblende op vlaanderen.be>
Onderwerp: FW: Kennisdeling GRB verschuivingen






Beste collega van het OIS,



Op dinsdag 16 januari 2024 organiseren het agentschap Onroerend Erfgoed en het Vastgoedinformatieplatform (VIP) in samenwerking met OIS het webinar ‘Grenzen verleggen: Automatische correcties van geografische afbakeningen op verschuivende onderlagen’. We gaan dieper in op een problematiek waar veel agentschappen mee te maken hebben: hoe houd je geodata up to date als de onderliggende lagen (in de eerste plaats het GRB) steeds maar verschuiven.



We organiseren dit digitaal via een Microsoft Teamvergadering. We starten stipt om 10 uur, het einde is voorzien om 12 uur.



Wat komt aan bod?



We starten met een toelichting over het belang van het VIP, het belang van correcte data voor de burger en een uiteenzetting over de samenwerking tussen het agentschap en het VIP. Daarna gaan we dieper in op de context waarin het agentschap Onroerend Erfgoed met geodata werkt en lichten we toe hoe belangrijk het is deze context in kaart te brengen voor je aan geautomatiseerde updates van afbakeningen kunt beginnen.



Daarna gaan we dieper in op de technische GIS kant van de zaak en duiken we in de algoritmen die we ontwikkeld hebben en demonstreren we de mogelijkheden van deze algoritmen. Tenslotte is er ruimte voor vragen en dialoog.



Wie is welkom?



Op zich is elke collega uit het beleidsdomein Omgeving welkom, maar we richten ons op GIS-operatoren en -coördinatoren, databeheerders, procesbeheerders, business of functioneel analisten, developers, ICT-managers, ... We verwachten dus dat je enige affiniteit hebt met geografische data en gaan er van uit dat je ofwel vanuit een IT of GIS technische achtergrond bezig bent met geografische data, of dat je als business verantwoordelijke processen of toepassingen onder je hoede hebt waarin geografische afbakeningen een belangrijke rol spelen.



Verspreid deze uitnodiging dus gerust binnen je entiteit en nodig collega’s uit om deel te nemen.



Gelieve je deelname te bevestigen bij Monique Vanvinckenroye (monique.vanvinckenroye op vlaanderen.be<mailto:monique.vanvinckenroye op vlaanderen.be>), vóór vrijdag 12 januari 2024. Na bevestiging ontvang je een link naar de Teams-vergadering.



Vriendelijke groeten,

Koen Van Daele



Koen Van Daele

Directeur Informatie



Agentschap Onroerend Erfgoed

T 02 553 16 82, M +32 (0)499 94 93 68


------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://list.milieuinfo.be/pipermail/phoenix/attachments/20240110/c0c20e91/attachment.htm>


More information about the Phoenix mailing list