[Oml_gop] FW: Omgevingsloket stuurt vanaf 8 februari herinneringsmails om aanplakking te melden

Omgevingsloket, communicatie omgevingsloket.communicatie op vlaanderen.be
Do Feb 4 09:58:45 CET 2021


Beste GOP-medewerker,

ter info, mail die naar de lokale besturen is verstuurd


Met vriendelijke groeten,



Team Omgevingsloket


________________________________
Van: Omgevingsloket, communicatie
Verzonden: donderdag 4 februari 2021 9:54
Onderwerp: Omgevingsloket stuurt vanaf 8 februari herinneringsmails om aanplakking te melden


Geachte medewerker van de gemeente,





Een beslissing over een omgevingsvergunning wordt onder andere bekend gemaakt door de aanplakking van een gele affiche. De aanvrager moet de affiche ter plaatse aanplakken, en moet ten laatste op de startdatum van de aanplakking deze datum meedelen aan de gemeente. Ook voor de beslissingen die genomen werden door de deputatie of door het departement Omgeving, moet de aanplakkingsdatum aan de gemeente worden gemeld. De startdatum moet bovendien in het omgevingsloket worden ingevoerd. Dat is belangrijk, want het loket kan daarmee de beroepsperiode voor derden bepalen, en het indienen van een digitaal beroepschrift via het publieke omgevingsloket correct faciliteren.



De aanplakkingsdatum wordt echter niet altijd ingegeven. Daarom werd door het team van het Omgevingsloket een nieuwe functionaliteit ontwikkeld waardoor de vergunningsaanvrager door middel van mails regelmatig zal worden herinnerd aan de noodzaak tot aanplakking.



Er zal driemaal een mail worden verstuurd vanuit het omgevingsloket. De eerste mail wordt verstuurd 15 dagen nadat de beslissing betekend werd. Daarna volgt een herinnering op 30 en op 85 dagen na de betekening. De mails worden verstuurd naar de aanvrager of naar de gemeente, al naargelang wie er bij het betekenen van de beslissing werd aangeduid om de aanplakking te doen. De tekst van de mail naar de vergunningsaanvrager is als volgt:

Volgens de regelgeving moet u binnen de tien dagen na het verkrijgen van de beslissing melden dat u de gele affiche hebt opgehangen. Tot op heden werd deze melding niet geregistreerd in het Omgevingsloket.



Mogen we u dan ook vragen om de aanplakking onverwijld te doen, en op dezelfde dag de aanplakkingsdatum te melden in het Omgevingsloket. U kan de aanplakkingsdatum melden bij procesverloop > overzicht > Melden van de aanplakking.



Zolang u deze datum niet heeft meegedeeld, blijft het project op het publiek loket staan en is de beroepsperiode lopende. In uw eigen belang meldt u de aanplakking dus zo snel mogelijk. U kan geen datum in het verleden ingeven. Als u de gele affiche al eerder ophing, zal er rekening gehouden worden met de datum waarop u de aanplakking meldt, en niet met de datum waarop u de aanplakking deed.



Deze functionaliteit wordt op 8 februari in productie gezet. Tijdens de nacht van 8 op 9 februari worden een eerste keer mails verstuurd in de projecten waar er nog geen aanplakkingsdatum gekend is. Enkel deze eerste nacht wordt er een groot aantal mails verstuurd. Bij de reguliere werking van de nieuwe functionaliteit is het aantal mails vanzelfsprekend veel kleiner. Het omgevingsloket controleert enkel de beslissingen die betekend werden na 1 september 2020. We bezorgden u begin november een lijst met nog oudere beslissingen waar de aanplakking nog niet werd gemeld. Deze dossiers kan u desgewenst zelf nakijken en trachten te vervolledigen met de aanplakkingsdatum.



De regelgeving bepaalt dat de aanvrager de aanplakkingsdatum moet melden ten laatste op de dag dat hij de aanplakking doet. Het omgevingsloket laat om die reden niet toe dat de aanvrager de aanplakking meldt nà de start van de aanplakking. We nemen aan dat de vergunningsaanvrager vanaf 9 februari de gemeente zullen contacteren om de aanplakkingsdatum vooralsnog met terugwerkende kracht in het loket te laten registreren. De gemeente kan wel een aanplakkingsdatum in het verleden registreren.



Volgens het omgevingsbesluit moet de vergunningsaanvrager de gemeente op de hoogte brengen van startdatum van de aanplakking, en hij moet hierbij verklaren dat de affiche conform artikel 20 van het Omgevingsvergunningenbesluit werd aangeplakt en aangeplakt zal blijven tot de laatste dag van de periode van dertig dagen. Een bewijs van aanplakking (zoals een foto) is stricto sensu dus niet vereist. Een foto bewijst immers enkel dat de affiche heeft opgehangen op het ogenblik dat de foto werd genomen.





Met vriendelijke groeten,



Team Omgevingsloket



[cid:eba6c3b4-a5f5-4efa-82ca-fde9583cab58]

------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://list.milieuinfo.be/pipermail/oml_gop/attachments/20210204/ce40ed8e/attachment-0001.html>
------------- volgend deel ------------
Een niet-tekst bijlage is gescrubt...
Naam: Outlook-r5gsu2t1.png
Type: image/png
Grootte: 4273 bytes
Omschrijving: Outlook-r5gsu2t1.png
URL : <http://list.milieuinfo.be/pipermail/oml_gop/attachments/20210204/ce40ed8e/attachment-0001.png>


More information about the Oml_gop mailing list