[Oml_gop] wijziging artikel 35 van omgevingsvergunningsbesluit – nieuwe adviesinstantie

Omgevingsloket, communicatie omgevingsloket.communicatie op vlaanderen.be
Do Feb 4 15:26:12 CET 2021


Geachte dossierbehandelaar,


Op 23 december meldden wij u dat er in artikel 35 van het Omgevingsvergunningsbesluit een nieuwe adviesinstantie was toegevoegd, namelijk de afdeling van de Vlaamse Milieumaatschappij, bevoegd voor luchtverontreiniging. Na het advies van de Raad van State werd de tekst nog aangepast. De definitieve tekst is op 2 februari in het Staatsblad verschenen, en heeft terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.

De afdeling van de Vlaamse Milieumaatschappij, bevoegd voor luchtverontreiniging, verleent advies als aan àlle 3 de volgende voorwaarden is voldaan:

  1.  bij de vergunningsaanvraag is een project-MER gevoegd; voor bijgevoegde ontheffingen van de project-MER-plicht en project-m.e.r.-screenings moet deze vraag negatief beantwoord worden;
  2.  het voorwerp van de vergunningsaanvraag betreft de aanleg of uitbreiding van vliegvelden, de aanleg, verbreding of verlegging van wegen, (zeehandels)havens, de bouw of uitbreiding van stadsontwikkelingsprojecten, industrieterreinontwikkeling, de aanleg van themaparken en permanente race- en testbanen, de aanleg van faciliteiten voor de overlading tussen vervoerswijzen en van overladingsstations, of spoorlijnen, tramlijnen, waterwegen;
  3.  het voorwerp van de vergunningsaanvraag ligt in of op minder dan 1500 meter van een oranje, rode of bruine zone, zoals bepaald op een eenvoudig consulteerbare digitale kaart, ter beschikking gesteld door de Vlaamse Milieumaatschappij op www.vmm.be/data/luchtkwaliteit-in-je-eigen-omgeving<http://www.vmm.be/data/luchtkwaliteit-in-je-eigen-omgeving>. Het antwoord op deze vraag is positief als voor minstens één van de polluenten (NO2, PM10, PM2,5 en EC) positief geantwoord wordt.

U kan met eventuele vragen terecht op info op vmm.be<mailto:info op vmm.be>.


Met vriendelijke groeten,

Team Omgevingsloket



------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://list.milieuinfo.be/pipermail/oml_gop/attachments/20210204/8ab14cc1/attachment.html>


More information about the Oml_gop mailing list