[Oml_intern] omgevingsloket, bijsturing planning van o.a. major release

Omgevingsloket, communicatie omgevingsloket.communicatie op vlaanderen.be
Vr Feb 15 11:02:48 CET 2019


Beste collega's,

De releases betreffende fusie gemeenten en de digitale integratie van Kleinhandelsactiviteiten en Vegetatiewijzigingen zijn ondertussen doorgegaan.

Oorspronkelijk was voorzien, zoals meegedeeld in oktober, om een major release te voorzien in april 2019 met volgende functionaliteiten:
-          Nieuwe layout
-          Franstalige layout voor faciliteitengemeenten Brusselse Rand
-          Personen
-          Projectinhoudversies
-          Dossierafdruk
-          Release-versies
-          Beroepschrift als case

De ontwikkeling van het globale pakket heeft vertraging opgelopen zodat de planning dient bijgestuurd te worden. Daarbij proberen we maximaal rekening te houden met:
-          Afhankelijkheden tussen de functionaliteiten
-          Vragen/behoeften gebruikers
-          Eventuele impact webdiensten en impact toepassingen besturen/AVI's

Belangrijk daarbij is enerzijds de vraag van de provincies om 'beroepschrift als case' prioritair te behandelen ten opzichte van 'projectinhoudversies' en anderzijds de juridisch/technische noodzaak dat alle provincies en de VO effectief de V2 diensten voor beroepschriften kunnen gebruiken (lokale besturen zullen met de V1 diensten de beroepschriften als pdf bestanden kunnen blijven registreren). De implementatie van beroepschrift als case vereist de nieuwe layout.

Voor wat projectinhoudversies betreft, is het aangewezen dat minstens één dienstleverancier effectief nieuwe projectinhoudversies kan ophalen (zowel met V1 als V2 diensten kunnen de nieuwe projectinhoudversies ook als pdf-bestanden opgehaald worden). Ook het gebruik van projectinhoudversies impliceert de implementatie van de nieuwe layout.

Dit resulteert in volgende planning:

De nieuwe functionaliteiten rond personen (geen impact op webdiensten) zullen begin maart  beschikbaar zijn in oefen en, indien de verdere tests succesvol zijn, normaliter op 23 april uitgerold worden in productie.

De nieuwe layout (en minstens een deel van de franstalige versie) (heeft geen impact op de webdiensten) is begin mei beschikbaar in oefen2 met als streefdatum 17 juni naar productie.

'Beroepschrift als case' zal tegen begin mei in oefen2 beschikbaar zijn (impact voor provincies en VO, geen impact bij gebruik V1 diensten) - we proberen de V2-diensten sneller beschikbaar te stellen; planning naar productie in overleg met provincies en VO, idealiter samen met nieuwe layout

De basisfunctionaliteiten en webdiensten V2 van 'projectinhoudversies' (indienen en aanvaarden/weigeren) zijn sinds juni 2018 beschikbaar in oefen2, maar vergen nog bijkomende debugging (verdere afhandeling van procedures met nieuwe projectinhoudversie, bijkomende testing, ontwikkeling dossierafdruk voor gebruik pdf-versie en mogelijkheid tot opvragen via V1-diensten. Streefdatum is eveneens begin mei in oefen2.



Met vriendelijke groeten
Team Omgevingsloket

DEPARTEMENT OMGEVING
https://www.omgevingsloket.be/main
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://list.milieuinfo.be/pipermail/oml_intern/attachments/20190215/0eeadec8/attachment-0001.html>


More information about the Oml_intern mailing list