[Oml_intern] Lokale besturen, issue aangaande "melden aanplakking niet enkel in systeem van de DL, maar ook in omgevingsloket"

Omgevingsloket, communicatie omgevingsloket.communicatie op vlaanderen.be
Vr Feb 22 09:26:01 CET 2019


Beste collega's,

Zoals al meegedeeld tijdens de technische call (21/2/2019) hebben we vastgesteld dat bij verschillende dossiers lokale besturen wel degelijk een aanplakking uitvoeren voor een Openbaar Onderzoek maar dat aan het Omgevingsloket de start van het Openbaar Onderzoek niet wordt gemeld. Hierdoor wordt het betreffende project niet gepubliceerd op het publiek loket en kan de burger ook niet digitaal bezwaar indienen (wat een juridische vereiste is). Dit stelt ook problemen bij een latere behandeling in laatste aanleg (of bij RVVB) waar deze geen spoor vinden in het loket van het gevoerde Openbaar Onderzoek.
Aangezien vermoedelijk de 'interne organisatie' van een Openbaar Onderzoek altijd wordt geregistreerd in het eigen dossierbehandelsysteem, is er dus de vraag of de ambtenaar niet kan geholpen worden om het melden van het Openbaar Onderzoek bij het Omgevingsloket niet te vergeten? Ik denk aan 'interne logica' waardoor de stap inzake 'registratie OO' niet kan overgeslagen worden of het 'automatisch' registreren van het OO bij bepaalde acties....
Kunnen de IT-dienstleveranciers van de lokale besturen eens nagaan voor hun eigen systeem wat mogelijk is en ons eventueel op de hoogte houden van een mogelijke timing?
We plannen immers ook een overleg met de VVSG om de problematiek aan te kaarten en te kunnen welke stappen qua sensibilisering wij kunnen zetten ...

Alvast bedankt om dit te bekijken...


Met vriendelijke groeten
Team Omgevingsloket

DEPARTEMENT OMGEVING
https://www.omgevingsloket.be/main
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://list.milieuinfo.be/pipermail/oml_intern/attachments/20190222/20fa8cea/attachment-0001.html>


More information about the Oml_intern mailing list